fbpx
Економіка

«Незважаючи на складні погодні умови, загрози врожаю немає», – Присяжнюк

 Незважаючи на складні погодні умови, зараз ситуація з посівом озимих, прибиранням сільськогосподарських культур, а також підготовкою грунту до нового посіву є прогнозованою і стабільною. Про це повідомив міністр агропромислової політики та промисловості України Микола Присяжнюк. Чиновник розповів про ситуацію з урожаєм на сьогоднішній нараді, яка пройшла під керівництвом прем’єр – міністра Азарова.

 «Хоча в Україні склалися складні погодні умови, але ситуація прогнозована, стабільна і підконтрольна», – запевнив Микола Присяжнюк.

 Міністр повідомив також, що зернобобові та зернові культури були прибрані на72 % площ. Крім того, аграрії намолотили 36 мільйонів тонн зерна, а середня врожайність склала 31,8 ц/га .

 Присяжнюк підкреслив, що погодні умови в Україні все-таки позначилися на жнивах. Зокрема, такі культури як соняшник, кукурудза, соя, цукровий буряк і просо не були повністю зібрані.

 «Суттєвих втрат ми не очікуємо. У нас абсолютно некритичні показники», – запевняє міністр.

 Присяжнюк додав, що зараз урожай цукрового буряка в Україні перебуває «в хорошому стані». Чиновник запевняє, що цукровий буряк не викликає ніякого занепокоєння.  Максимум, чого можна очікувати в нинішній ситуації – зниження «цукристості» на 2-3%. Однак, упевнений міністр, цей показник ніяк не вплине на резерви і виробництво цукру.

 Микола Присяжнюк зазначив, що зараз немає занепокоєння щодо врожаю картоплі. На сьогодні було зібрано 95% від прогнозу, і картопляний врожайповною мірою дозволяє забезпечити потреби українців.

 «Зараз у всіх регіонах проводяться селектори та семінари за участю представників міністерства, науковців та експертів. Під час цих заходів доводяться рекомендації, даються поради щодо використання ефективних сортів або дотримання термінів виконання робіт», – підсумував Микола Присяжнюк.

 За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: