fbpx
Новини світу

Майже 200 000 громадянам Молдови закриють в’їзд на територію Росії

 Майже 200 000 громадянам Молдови закриють в’їзд на територію Російської Федерації. Про це повідомляють ЗМІ, посилаючись на Федеральну міграційну службу Росії. Причиною, як пояснюють у відомстві, є порушення міграційного законодавства Росії з боку молдовських громадян.

 «Наша інформаційна система на сьогодні виявила дані про 190 тисяч молдовських громадян, які порушують режим перебування в Росії. Щодо них приймуть рішення про закриття в’їзду на російську територію», – заявила прес – секретар ФМС Заліна Корнілова. Як уточнюють журналісти, мова йде про громадян іноземних держав, які приїжджають до Російської Федерації на заробітки, але не оформляють потрібні документи і перевищують дозволений законодавством термін перебування в країні без міграційного обліку.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Нагадаємо, нещодавно в молдовських ЗМІ з’явилися відомості про те, що Росія посилила ставлення до молдовських трудових мігрантів. Як стверджували журналісти, за пару тижнів «депортували тисячі гастарбайтерів». Голова гагаузької автономії (регіону, який знаходиться на півдні Молдови) Михайло Формузал заявив, що людей, які намагаються виїхати до Росії на заробітки, "розгортають на кордоні".

 Голова уряду Молдови Юрій Лянке також повідомив, що має відомості такого роду. «У нас є сигнали на цей рахунок. Поки що мова йде про проблеми з в’їздом до РФ. Так, в Брянську в поїздах без пояснення причин знімають людей або повертають назад», – зазначив прем’єр – міністр. Конкретних цифр чиновник при цьому не назвав.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 На минулому тижні про загрозу масової депортації близько 170 000 молдовських громадян, які перебувають у Росії, повідомив голова Конгресу молдовських діаспор Російської Федерації Олександр Калінін.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: