fbpx
Новини світу

Дружина фотографа, затриманого разом з екологами Greenpeace, просить про матеріальну допомогу

 Аліна Жіганова – дружина фотографа Дениса Синякова, затриманого на два місяці разом з членами організації Greenpeace біля платформи «Прілазломная» у Печорському морі і знаходиться в мурманському СІЗО, – записала відеозвернення з проханням надати посильну допомогу у звільненні чоловіка. Жіганова стверджує, що її чоловік, якому пред’явлені звинувачення в піратстві, не є членом Greenpeace, а знаходився на криголамі «Арктик Санрайз» в якості фотокореспондента. Незважаючи на це, його заарештували разом з іншими екологами.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 «Як виявилося, діставати невинну людину з в’язниці – дуже дорого. Я буду вдячна будь-якій допомозі та підтримці», – каже дружина Синякова і просить всіх небайдужих людей перевести гроші через сайт freedomdenissinyakov.ru.

 Про те, чи правомірне затримання Синякова, існує безліч думок. На першому допиті після затримання фотокореспондент заявляв, що не виконував нічийого завдання. При цьому жодне з російських ЗМІ не повідомляло, що затриманий їхній співробітник. Потім керівництво порталу «Лента.ру» виступило із заявою, що це вони послали Синякова висвітлювати події в Печорському морі. Залишається сподіватися, що в усьому розбереться суд.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Відеозвернення дружини Синякова (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: