fbpx
Міжнародна економіка

Китайські інвестиції можуть зробити українську продукцію більш конкурентоспроможною – Партія регіонів

Народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, член групи з міжпарламентських зв’язків з КНР Владислав Лук’янов, коментуючи поїздку представників уряду України в КНР, зазначив, що китайські ділові партнери готові інвестувати в українське сільське господарство, енергетику, авіа – і моторобудування. Про це УНН повідомили у прес -службі ПР.

Поїздку української делегації до Китаю Владислав Лук’янов назвав знаковою, оскільки інвестиції з КНР, на його думку, дозволять вітчизняній економіці розвиватися більш динамічно.

Також він відзначив особливе значення інвестиційної підтримки для вітчизняного аграрного, а також енергетичного секторів.

"На сьогодні з Китаєм укладено договір на 3 млрд доларів інвестицій в Україну – у сільському господарстві, яке для нашої економіки є ключовим сектором. Трохи менше 4 млрд – 3 млрд 700 млн доларів, – це можливості КНР з інвестування в енергетику України", – зазначив парламентарій.

Також, за його словами, важливим аспектом переговорів у процесі візиту були українські високотехнологічні виробництва – авіабудування і моторобудування.

"Прорив на ринок високих технологій в авіації здійснити досить складно, навіть маючи такі високоякісні літаки, як "Ан – 148". І для нас великий плюс, що Китай цікавиться нашими напрацюваннями в галузі авіації, із задоволенням готовий розвивати високі наукомісткі технології в Україні, запускаючи спільне виробництво", – зазначив політик.

Джерело: УНН

Читайте також: