fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Китайські фахівці візьмуть участь у знищенні хімічної зброї в Сирії

 Сьогодні, 30 вересня, китайська влада виступила із заявою, що для участі у знищенні хімічної зброї в Сирії будуть виділені спеціальні кошти, а також до Сирії будуть направлені фахівці з Китаю. Про це заявив представник Міністерства закордонних справ Китаю Хун Лей.

 «В даний момент прийнято рішення про направлення наших експертів до Сирії. Вони допоможуть у роботі з розслідування проблеми, пов’язаної з хімічною зброєю. Також вони допоможуть і в її утилізації. Крім усього цього, ми також надали для цього і фінансову допомогу», – заявив чиновник. За словами Хун Лея, китайці вже давно активно залучені в консультації в рамках Ради безпеки ООН.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Хун Лей закликав усі сторони приділити максимум уваги даній проблемі і її рішенням. Крім цього, дипломат висловився за якнайшвидше скликання Женеви-2.

 Нагадаємо, що президент Сирії Башар Асад прийняв умови міжнародної організації і пообіцяв передати весь арсенал хімічної зброї під контроль ООН. За попередніми даними, на знищення усієї хімічної зброї Сирії піде близько року.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: