fbpx
Політика

Естонська доповідач ПАРЄ закликав Росію переглянути прийняті закони про наклеп і НКО

 Як повідомляють РІА Новини сьогодні, 30 вересня, доповідач ПАРЄ згідно з процедурою моніторингу зобов’язань держав перед радою Європи, парламентарій від Естонії Андрес Херкель закликав парламент Росії переглянути раніше прийняті закони по наклепу і НКО.

 Виходячи з розпорядження РІА Новини проекту доповіді, також пропонується парламенту Росії переглянути закони про інтернет – простір, про народні збори і про пропаганду нетрадиційної сексуальної орієнтації серед неповнолітніх.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Херкель попросив владу Росії «забезпечити моніторинг, щоб виконавча влада держави утрималися від надання тиску на судову систему».

 Естонський парламентарій в документі знову назвав судові дії в Росії щодо померлого в СІЗО юриста інвестиційного фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського і опозиціонера Олексія Навального політично мотивованими судовими рішеннями.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Відповідно до регламенту, доповідь Херкеля розглядатиметься у вівторок, 1 жовтня. Після обговорення даного питання буде прийнято резолюцію ПАРЄ.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: