Глава МЗС Сергій Лавров: «Путін хоче знищити всю хімзброю у світі»

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив в інтерв’ю російським ЗМІ, що президент Володимир Путін відразу ж після зустрічі з американським президентом на саміті "Великої двадцятки" ( G20) поставив завдання знищити або передати під міжнародний контроль всі запаси хімзброї, що залишаються в світі.

У зв’язку з цим, підкреслив глава зовнішньополітичного відомства Лавров, Кремль готовий взяти фінансову участь у ліквідації сирійських арсеналів отруйних речовин. Вирішувати, де і яким чином це відбуватиметься, необхідно тільки професіоналам, зі свого боку, Росія буде обов’язково брати участь в інспекційній діяльності та інших формах міжнародної присутності, які можуть бути запропоновані генсеком ООН.

Related Post

Нагадаємо, минулого тижня в п’ятницю в Раді Безпеки завершилися двотижневі дебати і обговорення, і в результаті була прийнята резолюція, яка підтримує план знешкодження та ліквідації запасів хімічної зброї в Сирії. Крім того, РБ ООН пригрозив при повторних випадках його застосування неодмінно виявити винних і вжити до них найжорсткіші заходи. Даний документ підтримали всі 15 держав-членів РБ ООН.

Глава МЗС Сергій Лавров: «Путін хоче знищити всю хімзброю у світі» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Leave a Comment