fbpx
Авто

В’їзд до центру Києва можуть зробити платним

  Київська Державтоінспекція пропонує ввести платний в’їзд до центральної частини столиці в денний час, щоб уникнути заторів, в першу чергу під час рясних снігопадів.

"Столична ДАІ пропонує ввести платний в’їзд у центральну частину міста у денний час доби. При цьому створити перехоплюючі паркінги на кінцевих станціях метрополітену", – повідомляє прес-служба Головного управління МВС України в Києві.

У повідомленні наголошується, що торішню зиму кияни та гості столиці "згадують як страшний сон", і щоб уберегти киян від його повтору столична міліція вирішила подбати про киян і гостей столиці ще задовго до початку зими.

Щоб попередити подібні ситуації цьогоріч, а надалі взагалі їх уникнути, ГУ МВС України в Києві звернулося до глави Київської міської держадміністрації (КМДА) Олександра Попова з низкою пропозицій, які сприятимуть вирішенню проблеми руху на автошляхах столиці, розвантажать центральні вулиці міста і зроблять пересування містом як на власних машинах, так і на громадському транспорті комфортним і приємним.

У київській міліції зазначають, що, як показує практика, одним з проблемних питань виникнення заторів на вулицях в центральній частині столиці є облаштування зон платного паркування на проїзній частині з заняттям однієї смуги руху. Це призводить до звуження проїзної частини, виникнення аварійних ситуацій серед учасників дорожнього руху, ускладнення пересування громадського транспорту по місту, неможливості комунальними службами міста прибирати сніг і обробляти посипковими матеріалами вуличну мережу.

Враховуючи позитивний досвід європейських країн, Державтоінспекція Києва запропонувала облаштовувати парковки на газонах, встановивши на них міцні газонні решітки, які надійно захистять газони від коліс транспортних засобів. Можна створювати парковки за рахунок тротуарів у місцях, де це не буде заважати руху пішоходів.

Важливо також вирішити питання про відновлення евакуації транспортних засобів, водії яких порушують Правила дорожнього руху в частині зупинки і стоянки.

У своєму зверненні до мера Києва керівник столичного главку міліції Валерій Коряк висловив упевненість в тому, що представлені пропозиції щодо поліпшення проблем в частині дорожнього руху в столиці будуть найближчим часом вивчені Департаментом транспортної інфраструктури КМДА, у зв’язку з чим будуть переглянуті місця розташування парковок у центральній частині міста та прийнято рішення про їх перенесення за межі проїжджої частини вулиць у зимовий період. ​​

"Як кажуть, ще не відгриміли осінні грози, а ми вже про зимові замети думаємо. І це правильно, адже сувора пора не за горами. І поки погодні умови не ускладнилися, потрібно вжити всіх можливих заходів для того, щоб торішній дорожній колапс не повторився", – зазначив В. Коряк.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: