fbpx
Економіка

«Ахіллесова п’ята» кожного власника РРО

 Зараз 1958 касових апаратів в Голосіївському районі забезпечують передачу контрольно-звітної інформації в електронній формі.

 Як вже не одноразово нагадували провідні спеціалісти податкової – до 01.10.2013 року рекомендовано придбати реєстратор розрахункових операцій нового покоління, що створює контрольну стрічку в електронній формі та містить вбудований модем або доопрацювати існуючу касову техніку та приєднати до неї відповідний модем для передачі звітної інформації. У разі не виконання цих вимог необхідно буде вилучити такий РРО із Державного реєстру.

 Нагадуємо, що для абсолютної зручності платників податків нещодавно було оновлено Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій. Додано до переліку ще 9 моделей. Всі запропоновані моделі РРО відповідають сучасним вимогам. З повним переліком реєстраторів розрахункових операцій, які включені до Державного реєстру можна ознайомитися на веб – порталі Міністерства доходів і зборів України.

 На сьогоднішній день вже 1 958 касових апаратів, зареєстрованих у Голосіївському районі, забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів Міністерства доходів і зборів в електронній формі. Але одним із першочергових завдань на короткострокову перспективу залишається все ж таки допрацювати та підключити решту касових апаратів.

 Нагадуємо знову і знову, що не варто відкладати на потім модернізацію або купівлю касової техніки, так як з 1 січня 2014 року передбачається відповідальність за неподання електронної звітності.

 За матеріалами: ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів в Києві

Читайте також: