fbpx
Спорт

Відбір на ЧС-2014. «Дисциплінарне покарання ФІФА – спроба Росії очорнити Україну перед самітом у Вільнюсі», – експерт

 Ситуація з дисциплінарним покаранням національної збірної України з футболу – це ніщо інше, як частина інформаційної війни Росії проти українських колег. Про це в інтерв’ю українським ЗМІ повідомив Сергій Пархоменко, керівник центру зовнішньополітичних досліджень.

 «Це робиться з метою очорнити Україну і всіх її громадян перед європейською спільнотою напередодні листопадового саміту у Вільнюсі, де Україна з ЄС має намір підписати Угоду про асоціацію», – стверджує експерт.

 З іншого боку, розмірковує Сергій Пархоменко, такий хід Кремля повинен спровокувати серед деяких категорій українського населення антиєвропейські настрої. Зокрема, впевнений експерт, це відноситься до молоді, велика частина якої є футбольними вболівальниками. За словами Пархоменка, на такі висновки наштовхує не лише «антиукраїнська кампанія» у багатьох світових медіа, яка була спровокована Росією. Про це говорить той факт, що російський «Газпром» віднедавна став офіційним спонсором всіх футбольних змагань, що проводяться під егідою ФІФА.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Нагадаємо, 27 вересня 2013 дисциплінарний комітет ФІФА вирішив, що поведінка деяких українських вболівальників (неонацистські вітання і банери, «мавп’ячі» жести і звуки) на матчі Україна – Сан-Марино було ганебними. Крім того, такі дії порушували дисциплінарний кодекс ФІФА. Піротехнічні засоби, які використовували у Львові вболівальники, могли представляти серйозну загрозу особистій безпеці глядачів і футболістів.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 У ФІФА вирішили покарати українців, заявивши, що відбірковий матч між Україною та Польщею пройде без глядачів. Нагадаємо, матч Україна – Польща відбудеться 11 жовтня в Харкові. Згідно з рішенням ФІФА, збірна України не зіграє на «Арені Львів» до 2018 року.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: