fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

«Британські власники довели ТРЦ “Глобус” у Києві до критичного стану», – директор

 Відомий торгово – розважальний центр «Глобус» на Майдані в самому центрі Києва зараз перебуває в критичному стані. Такий стан центру «Глобус» – вина британських власників ТРЦ – компанії «London & Regional Properties Limited», що належить Іану Черче. Про це стало відомо з відкритого листа директора ТРЦ «Глобус» Олени Морріс.

 «Я вже неодноразово доводила до відома Іана Черча проблеми систем каналізації, гідроізоляції. Я говорила про те, що зовнішні стіни центру підмито і майже зруйновано підземними водами, а частину магазинів весь час заливає вода», – сказано у зверненні директора «Глобуса».

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Крім того, через постійну вогкість на стелях і стінах приміщень з’явився гриб «Аспергилл». Зазначимо, що цей гриб ще іменують «чорною пліснявою», яка викликає захворювання у тварин і людей: аспергільоз, бронхіальну астму, кандидоз та алергічний риніт.

 За словами Олени Морріс, власники ТРЦ «Глобус» вирішили ігнорувати правила безпеки – не було перевірки стану несучих стін, не перевірялися опорні конструкції. Крім того, в "Глобусі" не було зроблено правильного відводу підземних і дощових вод.

 «Після придбання ТРЦ "Глобус" компанією "London & Regional Properties Limited" до сьогодні виділялася тільки невелика сума на місяць. Цієї суми вистачало лише на косметичне усунення всіх видимих ​​ушкоджень. Всі інші гроші голова компанії перекладав англійським власникам. Порахуйте! При щомісячному доході центру в 2 мільйони доларів жодного разу не було вироблено капітального ремонту», – додала директор «Глобуса».

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 За словами Морріса, стан «Глобуса» не влаштовує орендарів деяких торгових площ. Крім того, орендарі часто звертають увагу на постійно зростаючі ціни. Незважаючи на це, англійські власники продовжували ігнорувати всі зауваження.

 Вона повідомила, що 1 жовтня 2013 року в «Глобусі» пройде спеціальна екскурсія для журналістів.

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: