fbpx
Новини світу

Інспектори ООН почали нову перевірку в Сирії

Інспектори ООН з хімічної зброї покинули свій готель в Дамаску і вирушили з черговою інспекцією в район, де, імовірно, і було застосовано зброю масового ураження. Про це повідомляють іноземні журналісти.

Куди саме вирушили міжнародні інспектори, не повідомляється.

Варто відзначити, що напередодні інспектори від ООН побували в одному з передмість столиці Сирії – Дамаску. На відвідуванні саме цього району наполягали сирійці.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За пропозицією уряду Сирії у перелік місць для відвідування інспекторами ООН були внесені 3 передмістя Дамаска. Імовірно, саме в цих районах мало місце застосування хімічної зброї опозиціонерами проти урядової армії. Крім того, в передмісті Джобар урядові війська виявили склад з прекурсорами. Прекурсори використовуються для виготовлення бойових отруйних речовин.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Раніше представники ООН повідомляли, що інспекційна поїздка міжнародних експертів завершиться в понеділок. Передбачалося також, що протягом свого візиту інспектори ООН відвідають 7 місць у Сирії, в яких, імовірно, застосовувалася хімічна зброя.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: