fbpx
Економіка

У Примор’ї відзначають День тигра

У неділю, 20 вересня на Далекому Сході за традицією відзначають День тигра. У Владивостоці в цей день пройшла яскрава карнавальна хода: більше двох тисяч одягнених у помаранчеві костюми з чорними смужками дорослих і дітей пройшли центральною вулицею міста, несучи плакати на захист амурських тигрів і далекосхідних леопардів – рідкісних мешканців Уссурійської тайги.

На центральній площі, де завершилася хода, зібралися тисячі людей і, майже кожен, висловив свою підтримку цьому святу – футболкою, шарфом або хусткою відповідного забарвлення або навіть "тигровим" гримом.

На площі були розгорнуті намети організацій, що беруть участь в охороні амурських тигрів. Це Всесвітній фонд дикої природи, Міжнародний фонд захисту тварин, екологічний фонд "Фенікс" і національний парк "Земля Леопарда". У наметах будь-який бажаючий міг познайомитися з роботою приморських заповідників і заказників, дізнатися історію тигриці Попелюшки, яка після року лікування пройшла реабілітацію і була успішно повернута в дику природу, а також п’яти тигренят-сиріт, які досі знаходяться в реабілітаційному центрі в Примор’ї.

"Ситуація з охороною амурського тигра залишається складною. Якщо на заповідних територіях хижаки можуть почуватися в безпеці, то в інших місцях браконьєрський промисел не припиняється", – розповіла керівник програм Міжнародного фонду захисту тварин Анна Філіппова. За її словами, незважаючи на те, що полювання на тигрів заборонене законом, лише цього року екологи отримали відомості про вбивство браконьєрами в Примор’ї 20 тигрів.

В ході святкування проходить нагородження Міжнародним фондом захисту тварин кращих інспекторів антибраконьєрських бригад поїздкою до Індії. У нинішньому році цієї нагороди удостоєний інспектор антибраконьєрської бригади національного парку "Земля Леопарда" Андрій Волошин.

 День тигра відзначається в Примор’ї щорічно, починаючи з 2000 року.

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: