fbpx
Спорт

В Олімпії все готове до запалення вогню XXII Зимової Олімпіади

У давньогрецькій Олімпії все готове до запалення вогню XXII Зимової Олімпіади, яка буде проходити в лютому майбутнього року в Сочі. Церемонія проходитиме у храму богині Гери, де напередодні відбулася її репетиція.

Вогонь запалюють буквально в п’яти метрах від давньогрецького храму богині Гери, дружини Зевса. Через пару годин десять жриць в туніках вийдуть з храму Гери і попросять у богів дозволу запалити вогонь від параболічного дзеркала. На роль жриць відбирають тільки тих, хто дійсно нагадує старогрецьких богинь – ставних, красивих і високих.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Після цього дівчата виконують свій танець, а потім короткий ритуальний танець виконують шість атлетів, що танцюють без зброї і це символізує відмову від війни на час Ігор.

Головний хореограф церемонії запалювання олімпійського вогню Артеміс Ігнатьєв пояснив журналістам: "Хлопчик, якого ви бачите разом з жрицею, повинен зрізати з оливкового дерева гілку. Це символ, яким нагороджували переможця, інших призів для них не було. І оливкову гілку вручають зараз першому факелоносцю".

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Естафеті вогню не так багато років: у сучасний час вперше її провели тільки в 1936 році. Трансляція церемонії запалювання олімпійського вогню сочинської Олімпіади розпочнеться о 13:00 за московським часом на телеканалі « Росія 24».

В Олімпії все готове до запалення вогню XXII Зимової Олімпіади (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: