fbpx
Новини світу

У Вірменії з 1 січня 2014 року паспорти старого зразка замінять на біометричні

 З початку наступного року у Вірменії паспорти старого зразка будуть замінені на біометричні. Про це стало відомо зі слів начальника паспортно-візового управління поліції Вірменії Вардана Бічахчяна.

«Ми врахували всі переваги системи документів, яка містить електронні дані. Поліція ініціювала законопроект про зміни в законах "Про паспорт громадянина Вірменії" та "Про ідентифікаційні картки". Згідно з цими змінами старі паспорти будуть виводитися з обороту, а на заміну їм прийдуть біометричні паспорти», – заявив Вардан Бічахчян.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Також він додав, що з 1 червня 2012 року біометричні паспорти стали доступні для жителів Єревана, Гюмрі і Ванадзора.

Дане нововведення передбачене в рамках програми Європейського сусідства. На думку вірменської влади, паспорти з біометричними даними допоможуть вільному пересуванню громадян країни за її кордоном, а також полегшить процес отримання в’їзних віз до європейських країн.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Відзначимо, що термін дії такого паспорта становить п’ять років. Старі ж паспорти будуть дійсні до закінчення їх терміну дії.

За матеріалами: tvi.ua

Читайте також: