fbpx
Спорт

У Греції запалили вогонь зимової Олімпіади-2014

У Стародавній Олімпії сьогодні вдень пройшла церемонія запалювання вогню XXII зимових Олімпійських ігор 2014 року.

Відзначимо, що цей урочистий ритуал поклав початок естафеті олімпійського вогню. Повідомляється, що дана естафета протягом п’яти найближчих днів пройде по території Греції. Після цього, 5 жовтня 2013 року, олімпійський факел передадуть делегації організаційного комітету «Сочі 2014».

Олімпійський вогонь доставлять до Москви, де 7 жовтня 2013 року розпочнеться 123-денний етап естафети вогню по території Росії. Завершиться «російська естафета вогню» в Сочі 7 лютого, якраз у день відкриття зимових Олімпійських ігор. Олімпійський вогонь був запалений від сонячних променів біля підніжжя храму Гери в Олімпії. Нагадаємо, що саме там у восьмому столітті до нашої ери і зародилися Олімпійські ігри.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Біля храму Гери в спеціальній церемонії брали участь близько 20 актрис, які зображували жриць. Після невеликої театральної постановки одна з актрис – Протіеріа – запалила олімпійський вогонь за допомогою параболічного дзеркала, який фокусує сонячні промені.

Після закінчення церемонії запалювання полум’я перший факелоносець відразу ж почав свій шлях у Стародавній Олімпії з вогнем зимових Олімпійських ігор. Така честь випала 18-ти річному лижнику Яннісу Антоніу (Греція), естафету у якого перейняв Олександр Овечкін – нападаючий збірної Росії з хокею.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Подорожувати олімпійський вогонь в Греції буде від Олімпії до Афін.

Нагадаємо, що зимова Олімпіада в Сочі стартує 7 лютого. Триватимуть зимові Ігри до 23 лютого 2014 року. На Олімпіаді боротимуться 6000 спортсменів з 85 країн. Після Олімпійських ігор в Сочі на тих же об’єктах будуть проведені зимові Паралімпійські ігри-2014. Варто відзначити, що право на проведення зимової Олімпіади у 2014 році Сочі виграли ще в 2007 році, на 119-й сесії МОК.

За матеріалами: РИА Новости Фото: РИА Новости

Читайте також: