fbpx
Економіка

Опалювальний сезон в Україні розпочнеться раніше, ніж 15 жовтня

Холодний вересень і прогнози синоптиків, що не обіцяють жителям України значного потепління, призвели до того, що опалювальний сезон почнеться не 15 жовтня, як це відбувалося практично завжди в попередні роки, а набагато раніше. Наприклад, у Києві, згідно з прогнозами фахівців, у найближчі дні середньодобова температура не буде вищою, ніж 8 градусів.

У ЗМІ пишуть про те, що в ряді міст України, зокрема і в столиці, опалювальний сезон може початися вже в понеділок. Правда, як і завжди, підключення до тепла буде здійснюватися поетапно. У першу чергу до централізованого опалення планується підключати медичні та освітні установи, а адміністративні будівлі і житлові будинки планується підключати до тепла вже на другому етапі.

Щодо Києва, то за словами глави КМДА Олександра Попова, «…спочатку ми подамо тепло в дитячі садки, навчальні заклади з цілодобовим перебуванням дітей та лікарні. Потім – у школи за заявками їх керівників. Після цього включать опалення в житлових будинках і організаціях».

Раніше повідомлялося, що в столиці України до опалення вже були підключені вісім лікарень і два пологові будинки. Також повідомлялося, що в Києві організації, що відповідають за роботи по заміні теплових мереж, працюють у цілодобовому режимі.

За матеріалами: Кorrespondent.net

Читайте також: