fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Теракт в Пакистані: убили 33, поранили більше 80 осіб

Як передає сьогодні, 29 вересня, агентство Франс Прес з посиланням на дані влади кількість жертв від потужного вибуху, який прогримів на одному з ринків в північно-західній пакистанській провінції Хайбер-Пахтунхва в місті Пешавар зросла до 33, а більше 80 осіб отримали поранення різного ступеня.

Раніше говорилося про 29 загиблих і 40 поранених.

«На даний момент загинуло не менше 33 осіб, а більше 80 осіб отримали при вибуху поранення різного ступеня», – повідомив представник влади.

Вибух був здійснений на території площі, де розташовувався ринок і поліцейська дільниця.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

«Імовірно, поліцейська дільниця мішенню не була, бо  знаходилася досить далеко від припаркованого автомобіля, де і була закладена вибухівка. Саме недільне скупчення людей на ринку і було мішенню терористів», – зазначає сапер Шафкат Малік (Shafqat Malik).

За останній тиждень це вже третій терористичний акт в столиці північно-західної провінції Хайбер-Пахтунхва Пешавар. Минулої неділі, під час скоєного смертниками подвійного теракту біля християнського собору – Церква Всіх Святих, загинуло більше 80 осіб. У п’ятницю, 27 вересня, був підірваний автобус, який перевозив співробітників адміністрації Пешавара. Жертвами трагедії стало 16 людей.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Останні теракти в Пешаварі проходять на тлі поширеної владою інформації про початок мирних переговорів з рухом «Техрік-і-Талібан Пакистан» (ТТП). На початку вересня представники великих партій в Пакистані закликали уряд на загальнопартійній конференції «почати діалог» з ТТП. Як заявили представники талібів, вони готові починати переговори за умови, якщо урядові війська будуть виведені з північно- західної Зони племен, а з в’язниць будуть звільнені всі таліби, що знаходяться там.

Теракт в Пакистані (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: