fbpx
Політика

Саакашвілі: Я зробив Грузію країною-реформатором № 1

 Як повідомляють грузинські ЗМІ, сьогодні, 29 вересня, президент Грузії Михайло Саакашвілі завершив свій візит до США.

Останню зустріч свою він провів у Вашингтоні, в готелі «Фор Сізон». Вечір був проведений на честь професора юрфаку університету імені Джорджа Вашингтона Томаса Бюргенталя, у якого свого часу навчався Саакашвілі.

Звернувшись до суспільства, президент Грузії згадав свій період навчання у професора. Говорячи у своєму виступі про реформи, які він провів під час свого перебування на посаді президента, Саакашвілі заявив, що в цей самий період країна стала реформатором № 1.

«Коли я після навчання приїхав до Грузії, вона була «сірою» країною, де не було електроенергії, всюди панував кримінал, і країна управлялася клептократами. Під час мого перебування президентом Грузія зробилася країною-реформатором № 1», – заявив Михайло Саакашвілі.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За словами президента, не можна недооцінювати той факт, що Грузія увійшла до десятки Світового банку як краща країна в плані ведення бізнесу, стала однією з найшвидших у світі щодо ведення митних процедур, а з найбільш криміналізованої країни його країна перетворилася на країну з одним з найнижчих рівнів злочинності серед європейських країн. Теж саме було сказано і про рівень корупції – Саакашвілі не раз заявляв публічно, що «корупції в його країні немає».

Крім цього, Саакашвілі висловився з приводу свого виступу на Генасамблеї ООН у Нью – Йорку, назвавши свою промову озвучуванням результатів свого правління.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Після свого виступу з промовою президент передав професору Бюргенталю свою докторську роботу і від імені грузинської нації вручив найвищий президентський орден Грузії «Натеба» ("Сяйво").

Колишній викладач Саакашвілі – професор Томас Бюргенталь – позитивно оцінив промову президента Грузії, зазначивши, що він пишається своїм учнем, і тим, чого він зміг досягти завдяки своїм знанням. Після закінчення зустрічі Саакашвілі був запрошений як почесний гість на банкет, організований на честь професора.

Скандальна промова Саакашвілі в ООН (відео):

За матеріалами: Грузия Онлайн

Читайте також: