fbpx
Політика

У Москві заборонять проводити жертвопринесення на Курбан-байрам

На зустрічі ісламських діячів з начальником департаменту міжрегіонального співробітництва, національної політики та зв’язків з релігійними організаціями міста Москви Юрієм Артюхом була досягнута угода, що відтепер в межах Москви не будуть проводитися обряди жертвопринесення на мусульманське свято Курбан-байрам.

Забій тварин для жертвопринесення здійснюватиметься на суворо обумовлених, пристосованих майданчиках, розташованих в Підмосков’ї. Так, торік в Підмосков’ї вже було організовано близько двадцяти спеціальних місць, куди жителі столиці могли приїхати для того, щоб здійснити обряд жертвопринесення.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Головне мусульманське свято Курбан-байрам цьогоріч буде відзначатися п’ятнадцятого жовтня. Щороку у святкуванні Курбан-байраму, або Дня жертвопринесення, який завершує собою щорічне паломництво мусульман до Мекки – хадж, у мечетях і на додаткових майданчиках в столиці беруть участь сотні тисяч мусульман.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: