fbpx
Новини світу

Приватний вантажний космічний корабель «Сігнус» зістикувався з МКС

Космічний вантажний корабель «Сігнус» 29 вересня пристикувався до міжнародної космічної станції. Про це на своєму офіційному сайті повідомляє американська компанія Orbital Sciences, яка займалася розробкою космічного корабля.

Під час стикування американський космонавт Карен Найберг та італієць Лука Пармітано за допомогою 17-метрового маніпулятора захопили корабель «Сігнус» і прикріпили його до стикувального вузла 16 болтами. Як зазначають ЗМІ, серед цієї процедури один з двигунів маніпулятора «забуксував», однак експерти NASA швидко усунули цю неполадку.

Приватний вантажний космічний корабель доставив на борт МКС 700 кілограмів одягу, води, їжі та наукового обладнання. Розвантаження планується почати в понеділок, 30 вересня. «Сігнус» пробуде в стикуванні з міжнародною космічною станцією близько місяця, після чого він буде завантажений сміттям і спалений в земній атмосфері.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Перед з’єднанням з міжнародною космічною станцією «Сігнус» провів на орбіті Землі близько десяти днів, куди його вивела ракета-носій «Антарес», розроблена компанією Orbital Science. Стиковка повинна була відбутися ще 22 вересня цього року, однак через збій у системі «Сігнус» її перенесли.

Згідно з контрактом Orbital Science і NASA на майже два мільярди доларів, вантажні космічному кораблі типу «Сігнус» здійснять ще десять польотів до МКС протягом наступних трьох років. Вантажні кораблі повинні будуть доставити на космічну станцію двадцять тонн вантажу.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Сігнус» став другим приватним космічним кораблем, який провів стиковку з міжнародною космічною станцією. Першими були представники компанії SpaceX, які в травні нинішнього року відправили до МКС вантажний корабель Dragon.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: