fbpx
Політика

Нетаньяху буде говорити “правду” про Іран

Як повідомили сьогодні, 29 вересня, ізраїльські ЗМІ, прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху на зустрічі з президентом США Бараком Обамою обіцяє з трибуни ООН «розповісти правду» про іранську загрозу у відповідь на ті «солоденькі промови» нового президента Ірану Роухані, які він виголосив з трибуни Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Ізраїль насторожено ставиться до поліпшення у відносинах США та Ірану, лідери яких цього тижня провели за три останні декади першу телефонну розмову. Нетаньяху сам не раз попереджав міжнародне співтовариство про те, що воно може бути обманутим миролюбними промовами президента Ірану Хасана Роухані. При цьому Нетаньяху називав їх всього лише спробою послабити вплив санкцій і, тим самим, виграти час для того, щоб продовжити військово – ядерну програму.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

«Перед настанням посмішок і обличчям солодких промов я розповім усім правду. Не варто купуватися на солоденькі промови, слід, перш за все, пред’явити факти. Для безпеки в регіоні, в світі і на всій планеті необхідна правда і правда, в першу чергу, для держави Ізраїль», – йдеться від його імені в поширеній канцелярією Нетаньяху заяві.

Напередодні ввечері прем’єр-міністр Ізраїлю вилетів до США, де зустрінеться у Вашингтоні з Обамою, а після цього виступить на сесії Генасамблеї ООН у Нью – Йорку.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

«Я буду представляти наші національні інтереси і інтереси громадян Ізраїлю. Я буду захищати наші права, нашу непохитну рішучість захистити як себе, так і нашу надію на мир», – сказав Нетаньяху.

Оголосивши головною загрозою національної безпеки для Ізраїлю іранський атомний проект, ізраїльські лідери закликають світову спільноту доповнити санкції щодо  країни, що вже «вселяє довіру», а переговори доповнити загрозою з можливістю застосування Ізраїлем військової сили для здійснення самостійних ударів по ядерних об’єктах Ірану.  Іран категорично заперечує наявність військової складової в своїй ядерній програмі.

Роухані пообіцяв, що Іран ніколи не буде виробляти ядерну зброю (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: