fbpx
Новини світу

Сирія готова виконувати умови резолюції Ради безпеки ООН – міністр

Сирійський уряд збирається дотримуватися прийнятої резолюції Ради Безпеки ООН. Зокрема, резолюція передбачає вимогу ліквідації хімічної зброї. Про це в інтерв’ю заявив Валід аль-Муллем, міністр закордонних справ Сирії.

За його словами, офіційний Дамаск ретельно вивчає зміст резолюції Ради Безпеки ООН, яка була одноголосно схвалена в п’ятницю. Валід аль-Муллем запевнив, що всі країни зобов’язані виконувати положення прийнятої резолюції.

Крім того, глава сирійського МЗС сказав, що офіційний Дамаск готовий взяти участь у міжнародній конференції без висування будь-яких умов. Зазначимо, що на цій конференції будуть і представники сирійської опозиції.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Сьогодні стало відомо, що сирійська опозиція також висловила готовність брати участь у конференції «Женева- 2». Про це повідомив Ахмад Джарба, лідер національної коаліції сирійських опозиційних і революційних сил.

Нагадаємо, що резолюція Ради Безпеки ООН зобов’язує опозицію і владу Сирії виконувати план ліквідації хімічної зброї. Документ був прийнятий одноголосно 15-ма державами – членами Радбезу ООН ввечері в минулу п’ятницю. У цій резолюції повідомляється, що у разі невиконання поставлених умов проти Сирії будуть вжиті заходи відповідно до 7-ї глави статуту ООН. У цій главі передбачаються жорсткі заходи, аж до військового удару з метою забезпечення безпеки і миру. Також резолюція ООН вимагає від усіх країн не надавати допомогу недержавним суб’єктам в придбанні, виробництві та застосуванні хімічної зброї. Щодо припинення кризи в Сирії, яка розпочалася ще в 2011 році і на сьогодні забрала життя 100 тисяч людей, резолюція закликає почати політичний діалог опозиції і сирійської влади.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: