fbpx
Політика

«Києву вдасться підписати Угоду про асоціацію на саміті Східного партнерства у листопаді», – посол Польщі

Україна зможе підписати з Євросоюзом Угоду про асоціацію на саміті Східного партнерства. Таку думку висловив Генрік Литвин, надзвичайний і повноважний посол Республіки Польща в Україні.

Остаточне рішення про те, досягла або не досягла Україна рівня, який є необхідним для підписання з Євросоюзом Угоди про асоціацію, має ухвалити Рада ЄС. Таке рішення має бути прийнято на рівні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС 21 жовтня 2013 року. Про це раніше повідомив Штефан Фюле, комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Додамо, що до цього часу Віктор Янукович обіцяв Брюсселю вирішити питання з Юлією Тимошенко. Адже звіт щодо екс-прем’єра Тимошенко місія Кокса-Кваснєвського оприлюднить в Європейському парламенті вже 15 жовтня.

Варто відзначити, що до початку листопадового саміту у Вільнюсі українській владі доведеться розібратися і з оновленням законодавства про вибори і прокуратуру.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Нагадаємо, що Україна може підписати Угоду про асоціацію з ЄС вже у жовтні, на саміті у Вільнюсі.

За матеріалами: УНН

Читайте також: