fbpx
Кінотеатри

Журі фестивалю “Послання до людини” назвало переможців

Із дев’ятнадцяти призів 23-го міжнародного фестивалю документального кіно «Послання до людини» більшість було вручено жінкам – режисерам. Головна премія журі, очолюваного Мірою Наїр, дісталася картині Олександри Канді Лонге «Після неї» (Бельгія).

Документальний фільм Ірини Ланіної «А у тролейбусі мерехтить вікно» удостоївся відразу двох премій – у номінації «За органічність форми та змісту і життєстверджуючий посил» і як кращий документальний фільм про людину праці.

Головний приз у категорії «Кращий повнометражний документальний фільм» дістався Родіону Ісмайлову «Моя рідня». Кращим короткометражним документальним фільмом в національному конкурсі «Послання до людини» названа стрічка «Мама» режисера Лідії Шейніної.

Журі преси під керівництвом Ксенії Собчак відзначило відразу два фільми – картину Ангели Крістліб «Гола опера» і фільм Джошуа Оппенхаймера «Акт вбивства».

Премію «За щирий фільм про радість пізнання себе і прийняття родиною» отримав фільм Даана Бола «Тільки з тобою» (Нідерланди). Кращим дебютом визнано мультфільм Ганни Буданової «Образа».

«А у тролейбусі мерехтить вікно» (відео):

За матеріалами: kinopoisk.ru

Читайте також: