fbpx
Новини світу

Башар Асад: Під час шторму не можна залишати корабель. Моя місія – привести цей корабель у порт і не кидати його

Президент Сирії Башар Асад заявив, що готовий залишити свою посаду, але не зараз. Засоби масової інформації наводять слова сирійського лідера, сказані в інтерв’ю італійському телеканалу RaiNews24.

У ході інтерв’ю Башар Асад заявив наступне: «Якщо те, що я покину свій пост, поліпшить ситуацію, я готовий піти на це. Але зараз я повинен залишатися президентом». Сирійський лідер впевнений, що «під час шторму не можна залишати корабель». Башар Асад також підкреслив, що його місія – «привести цей корабель у порт і не кидати його».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Крім того, Башар Асад не виключив можливості переговорного процесу з сирійською опозицією. «Коли заколотники озброєні, це не опозиція, це терористи. З ними ми діалог вести не можемо», – зазначив сирійський лідер і додав, що якщо бунтівники складуть зброю, то уряд Сирії буде готовий до спілкування з ними.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Раніше Башар Асад повідомив, що Сирія готова дотримуватися всіх зобов’язань в рамках прийнятої РБ ООН резолюції щодо хімічній зброї. Нагадаємо, що резолюція з даного питання була одноголосно прийнята Радою безпеки ООН у п’ятницю, 27 вересня.

За матеріалами: podrobnosti.ua, Кorrespondent.net

Читайте також: