fbpx
Політика

АНБ складало карти соціальних зв’язків американців

Американська газета New York Times з посиланням на матеріали екс-співробітника американських спецслужб Едварда Сноудена, повідомила, що Агентство національної безпеки (АНБ) США використовувало метадані про дзвінки та інтернет-активність американців для складання комплексних карт соціальних зв’язків громадян.

За інформацією видання, після скасування обмежень у листопаді 2010 року, за наказом керівництва служби, співробітники АНБ обробляли дані телефонних дзвінків та інтернет- листування для перевірки активності іноземних розвідок в національних мережах. Співробітники агентства були наділені правом проводити «масштабний аналіз дуже великої кількості метаданих без необхідності перевірки їх походження».

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Дана система дозволяла зводити дані про телефонні дзвінки в єдину схему за допомогою інформації, отриманої з відкритих, комерційних та інших джерел, інформацією страхових ідентифікаторів, банківських кодів, профілів у Facebook, пасажирських списків на транспорті, списків виборчих дільниць, сигналів GPS-пристроїв і записів податкової служби.

«Метадані можуть розповісти дуже багато», – прокоментував публікацію професор Джорджтаунського університету Орін Керр і додав, що це є своєрідним цифровим еквівалентом переслідування підозрюваного.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За матеріалами : РИА Новости

Читайте також: