fbpx
Наука

Вантажний космічний корабель Cygnus спробує знову пристикуватися до МКС

У представництві американського космічного агентства НАСА повідомили, що новий вантажний корабель Cygnus, який ось вже десять днів перебуває на космічній орбіті, в неділю повинен пристикуватися до Міжнародної космічної станції.

Операція розпочнеться о 12:30 за московським часом і схвалена всіма партнерами по програмі МКС. Планується, що коли вантажний корабель наблизиться до станції, американська астронавтка Карен Найберг та італієць Лука Пармітано захоплять його за допомогою автоматичної руки – маніпулятора. Потім буде проведена стиковка до американського модуля Harmony.

Cygnus доставить екіпажу орбітального комплексу близько 600 кг вантажів, зокрема воду, продукти, одяг і матеріали для наукових експериментів.

Нагадаємо, Cygnus відправився в свій перший політ до МКС ще 18 вересня з допомогою ракети-носія Antares, запущеної з космодрому НАСА на острові Уоллопс у штаті Вірджинія, на атлантичному узбережжі США. Минулої неділі, тиждень тому мало відбутися стикування зі станцією, проте, через збій у комп’ютерній програмі воно було відкладене.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: