fbpx
Політика

Google не буде виконувати закони Франції про конфіденційність

Французька Національна комісія з інформатики та свобод (НКІС) оголосила, що застосує санкції до Інтернет-гіганта компанії Google, яка відмовилася виконати вимоги законодавства Франції щодо конфіденційності даних в інтернеті.

Як підкреслюється в заяві НКІС, незважаючи на надану відстрочку, надану французькою стороною, американська корпорація не бажала внести зміни в роботу своїх сервісів у відповідності з тими вимогами, які пред’являє Франція.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

«В останній день тримісячного терміну, наданого компанії Google, дана фірма оскаржує рішення НКІС, зокрема застосовність Закону про інформатику і свободах до послуг, якими користуються жителі Франції», – вказує французька комісія.

Як повідомив представник НКІС, у зв’язку з цією ситуацією найближчим часом голова комісії Ізабель Фальк – Пьерротен віддасть доручення підготувати доповідь, яка дозволить «почати формальну процедуру покарання, передбачену законом».

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

В американській компанії заявили, що їх політика конфіденційності знаходиться у відповідності з європейським законодавством. «Політика конфіденційності компанії відповідає європейському законодавству і дозволяє пропонувати користувачам найбільш прості та ефективні послуги, – заявили в американській корпорації. – Ми весь цей час активно йшли на контакт з НКІС і продовжимо це надалі».

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: