fbpx
Політика

Чорногорія розраховує на швидкий вступ до НАТО

 Як заявив прем’єр – міністр Чорногорії Міло Джуканович, виступаючи на 68 – й сесії Генасамблеї ООН у Нью – Йорку, Чорногорія сподівається на швидкий вступ до НАТО, здійснюючи необхідні для цього реформи.

 «Ми  прихильні інтеграції до Євроатлантичного альянсу. Ми вважаємо, що членами НАТО станемо в найкоротший час, тому дотримуємося здійснення запланованих дій для членства в НАТО і реалізуємо всі необхідні для цього реформи. Вважаю, що інтеграція Чорногорії до Північноатлантичного альянсу сприятиме стабільності в регіоні», – сказав у виступі Міло Джуканович.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 За його оцінкою, Чорногорія є саме тією країною, чиє «гірке недавнє минуле пов’язане було частково з відсутністю сильних механізмів у галузі безпеки». Прем’єр Чорногорії назвав вступ до НАТО поряд з інтеграцією в Євросоюз головними зовнішньополітичними пріоритетами його країни.

 Чорногорія, населення якої становить 626 тисяч осіб, на сьогодні є найменшою з держав колишньої Югославії. Незалежність країна здобула в 2006 році.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: