fbpx
Новини світу

Вірменія переходить на біометричні паспорти

 Як повідомив сьогодні, 28 вересня, РІА Новини начальник паспортно – візового управління поліції Єревана Вардан Бічахчян, з 1 січня 2014 року по всій території Вірменії паспорти старого типу почнуть замінюватися на біометричні паспорти.

 За словами Бічахчяна, жителі Єревана, Ванадзора та Гюмрі могли отримувати ідентифікаційні карти і біометричні паспорти ще з середини 2012 року. Тепер же ця процедура зачіпає всю країну. У міру завершення терміну дії старих паспортів, вони будуть виводиться поступово з обороту, але весь цей час вони залишаються дійсними документами.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Що стосується ідентифікаційних карт, то їх отримають з шістнадцятирічного віку всі громадяни Вірменії, а паспорти отримати можна буде вже за бажанням – вони будуть використовуватися для виїзду за кордон.

 Крім анкетних даних і фотографії в чіпі паспорту будуть  відбитки двох вказівних пальців, а в ідентифікаційну карту буде заноситься електронний підпис громадянина Вірменії.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За словами Бічахчяна, впровадження паспортів з біометричними даними відповідає вимогам програми Європейського сусідства.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: