fbpx
Політика

У Єгипті перехідний період завершиться навесні 2014 року

Як повідомило сьогодні, 28 вересня, агентство «Рейтер» з посиланням на заяву міністра закордонних справ Єгипту Набіля Фахмі, робота тимчасового уряду перехідного періоду, сформованого після відсторонення від влади президента Мухаммеда Мурсі, завершиться до весни наступного року.

«Над цим, відповідно до заздалегідь виробленого плану, ми працюємо відразу в декількох напрямках. Спочатку в країні пройдуть парламентські вибори і будуть призначені депутати. Після цього пройдуть і президентські вибори. Весь цей перехідний період завершиться до весни наступного року», – заявив, виступаючи на засіданні Генеральної асамблеї ООН, міністр закордонних справ Єгипту Набіль Фахмі.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Нагадаємо, що армія Єгипту на тлі хвилі народного невдоволення представниками руху «Брати- мусульмани» 3 липня 2013 року усунула від влади президента країни Мухаммеда Мурсі і оголосила перехідний період. Практично відразу після відсторонення Мурсі був заарештований.

Кровопролитні протести прихильників ісламістів, що послідували після цього, призвели до чергової затяжної кризи в країні і до погіршення відносин з США, які надавали Єгипту фінансову підтримку в розмірі півтора мільярдів доларів на рік.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Відносини США і Єгипту погіршилися (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: