fbpx
Наука

У Москві пройшов мітинг вчених проти реформи РАН

 Сьогодні, 28 вересня, в Новопушкінському сквері в Москві пройшов мітинг вчених, які висловили свій протест проти реформи державних академій.

 Акція проходила у форматі зустрічі з депутатами фракції від КПРФ. Перед мітингувальниками виступили вчені, академіки, депутати-комуністи та інші авторитетні представники громадськості.

 Організатори вважали, що на акцію вийдуть близько тисячі осіб, але, швидше за все, через сильний дощ кількість учасників помітно скоротилося.  Акція присутніх проходила без гасел і транспарантів – так як це не було передбачено в форматі зустрічі з депутатами. Однак у багатьох мітингувальників на рукаві були прикріплені червоні і зелені стрічки з написом «Захистимо разом науку». Також на багатьох були майки з написом «Російська академія наук».

 Учасниками мітингу було прийнято резолюцію, в якій заявлено про те, що з прийняттям закону щодо реформи РАН буде завдано непоправної шкоди фундаментальній та прикладній науці Росії. Мітинг проходив в спокійній аьмосфері, ніяких ексцесів правоохоронцями помічено не було.

Володимир Путін: стратить чи врятує Академію наук? (відео): 

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: