fbpx
Кінотеатри

За “Оскар” від Аргентини побореться фільм за участю Наталії Орейро

 На здобуття премії "Оскар" в категорії "Кращий фільм іноземною мовою" від Аргентини висунута картина режисера Лусії Пуенсо "Ваколда", головну роль в якій виконала блискуча Наталія Орейро.

 Членам Оскарівського комітету Аргентини довелося зробити непростий вибір, так як фільм Пуенсо мав не менш гідних суперників – на право представляти країну перед членами Американської кіноакадемії претендували картини Хуана Хосе Капанельі "Чарівний футбол" і Ернана Годфріда "Дисертація на вбивство". У голосуванні брали участь 118 осіб, у результаті "Ваколда" заручилася підтримкою 50,3% голосів, "Чарівному футболу" дісталися 37,75% голосів, а «Дисертації на вбивство» – залишилися 11,95%.

 Фільм Лусії Пуенсо «Ваколда», що розповідає про нацистського злочинця, який ховається в аргентинській Патагонії, вже був представлений на кінофестивалі УНАСУР (м. Сан-Хуан) і завоював на цьому кіноогляді чотири нагороди – стрічка удостоїлася призів у номінаціях «Краща виконавиця жіночої ролі», «Краща режисерська робота», «Фільм-відкриття» і «Кращий фільм».

"Ваколда". Трейлер (відео):

 

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: