fbpx
Політика

«Росія втратить великого імпортера газу, а Україна – час і гроші, які сьогодні потрібні в соціальній сфері», – Азаров

 Відмовляючись від перегляду газової угоди з Україною, російська сторона втратить великого імпортера природного газу, а Україна – час і гроші, які потрібні сьогодні в соціальній сфері. На цьому акцентував свою увагу прем’єр – міністр України Микола Азаров, відповідаючи на запитання від користувачів в «фейсбуці».

 «Ми говоримо відверто своїм російським партнерам, що в результаті вашої відмови від перегляду газових договорів втратите і ви, і ми. Ви втратите найбільшого покупця газу, а ми втратимо час і гроші, які ми могли б використовувати для вирішення нагальніших на сьогодні завдань, важливіших для українців», – розповів Микола Азаров.

Читайте також:  Поблизу Ужгорода відбулась зустріч Роберта Фіцо і Дениса Шмигаля: гучні заяви прем'єрів (ВІДЕО)

 Прем’єр – міністр України підкреслив, що на сьогодні це питання є актуальним через високу ціну на газ. За його словами, зараз ціна на блакитне паливо перевищує 500 доларів за тисячу кубометрів.

 «Спочатку ми намагалися домовитися про перегляд угоди, але той контракт, який уклала Юлія Тимошенко, який був настільки невигідно виписаний для України, що практично він не залишав можливості без доброго бажання Кремля оскаржити його або в судовому порядку, або переглянути його шляхом переговорів», – додав Азаров.

Читайте також:  Нардеп-хабарник втік з України через Закарпаття

 Після цього Україна прийняла рішення розгорнути роботи щодо збільшення обсягів видобутку власного газу і диверсифікації поставок. Крім того, нагадав прем’єр, українська влада почала перехід від використання газу на інші джерела енергії.

 Микола Азаров підкреслив, що зараз Україна знаходиться в тому стані, коли в країні необхідно модернізувати не тільки промисловість, але і соціальну сферу, системи освіти, охорони здоров’я та багато інших.

 «Ось і доводиться вирішувати. Однак у найближчі роки ми вирішимо це завдання», – підсумував Микола Азаров.

 За матеріалами: facebook.com

Читайте також: