fbpx
Економіка

Контракт з видобутку газу на Скіфській ділянці підпишуть у жовтні-листопаді

 Договір з видобутку вуглеводнів на Скіфській ділянці (Чорноморський шельф) компанією ExxonMobil планується підписати в Києві вже наприкінці жовтня – початку листопада. Про це розповів радник президента України, директор головного управління з питань міжнародних відносин адміністрації президента Андрій Гончарук.

 «Відбулися контакти з компаніями, і, врешті – решт, був підписаний меморандум з енергетичними компаніями США – це ExxonMobil і Сhevron. Меморандуми були підписані під час візиту Януковича до США. Йдеться про Скіфську ділянку. Так, над Скіфськию ділянкою буде працювати компанія ExxonMobil. Угоду планується підписати в Києві наприкінці жовтня – початку листопада», – підкреслив Гончарук.

 Раніше повідомлялося, що Україна провела три конкурси в 2012 році на укладення угод з видобутку вуглеводнів: по Юзівській ділянці ( Донецька і Харківська області), Олеській ділянці (Івано – Франківська та Львівська області) і Скіфській ділянці.

 Нагадаємо, що наприкінці січня 2013 року, Україна підписала першу угоду з компанією Shell, розраховану на 50 років. Ця компанія буде інвестувати і добувати сланцевий газ на Юзівській площі.

 Підписання аналогічної угоди з компанією Chevron затримувалося до останнього часу через складнощі з узгодженням із Львівською та Івано – Франківською обласними радами. Незважаючи на це, вже 20 лютого 2013 року, після деяких поправок Івано – Франківська обласна рада таки схвалила цей документ. Нова дата підписання двох, що залишилися угод – до 24 листопада 2013 року.

 На Скіфській ділянці видобутком газу займеться консорціум на чолі з ExxonMobil (40%, оператор), Shell (35%), румунської Petrom (15%) і «Надра України» (10%).

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: