fbpx
Новини світу

Прах Маргарет Тетчер відданий землі

 Сьогодні, 28 вересня, у Великобританії віддали землі прах колишнього прем’єр – міністра Маргарет Тетчер. Колишня голова уряду похована поряд з її чоловіком Денісом Тетчером на території Королівського госпіталю в Челсі, де проживають військовослужбовці похилого віку. Цьому госпіталю прем’єр – міністр за життя надавала всіляку підтримку.

 У жалобній церемонії взяли участь діти Маргарет Тетчер – дочка Керол і син Марк, а також Тім Белл (організатор передвиборчих кампаній голови британського уряду) і Синтія Кроуфорд (особистий помічник «Залізної леді», яка пропрацювала пліч-о-пліч з Маргарет Тетчер більше тридцяти років). Ветерани, які проживають в госпіталі, виступили в ролі почесної варти.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Маргарет Тетчер очолювала британський Кабінет міністрів з 1979 по 1990 рік. Вона пішла з життя 8 квітня 2013 року, причиною смерті екс – прем’єр – міністра став інсульт. Як повідомлялося в квітні, траурні заходи прощання з Маргарет Тетчер обійшлися британській скарбниці на 1 200 000 фунтів стерлінгів. Однак зараз ЗМІ Сполученого Королівства називають іншу, втричі більшу суму (3 600 000 фунтів стерлінгів). Ці відомості обурили британців, які вважають економічний курс Тетчер згубним для країни.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Протестуючі відвернулись від гробу Тетчер (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: