fbpx
Політика

Оніщук: Проект СА, який суперечить нормам Конституції України

 Незважаючи на те, що деякі політики вважають проект Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом суперечить конституційним нормам, колишній міністр юстиції Микола Оніщук упевнений у протилежному. За його словами, договір передбачає рівноправну участь сторін, в тому числі координацію і прийняття рішень за обопільною згодою.

 «У випадку з Євросоюзом йдеться про координацію, про узгодження взаємних позицій, про взаємну торговельну політику, але все це відбувається на підставі договірних, рівноправних відносин. Тому підстав для твердження, що підписання угоди про асоціацію порушує Конституцію, насправді немає», – заявив колишній міністр.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 У той же час Угода про асоціацію не передбачає створення будь-яких наднаціональних органів, що загрожують суверенітету країни. А ось про Митний союз цього сказати не можна. Якби Україна зараз стала членом Митного союзу, то повинна була б погодитися з усіма правилами та виконувати в обов’язковому порядку рішення так званого Єдиного органу регулювання.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 За матеріалами: radiosvoboda.org

Читайте також: