fbpx
Футбол

Олександр Кержаков став лідером за кількістю голів серед російських футболістів

 Сьогоднішній гол нападника пітерського «Зеніту» Олександра Кержакова дозволив футболісту зайняти лідируючу сходинку в рейтингу кращих форвардів Росії за кількістю забитих м’ячів. Вразивши ворота московського "Спартака" на двадцятій хвилині в матчі одинадцятого туру чемпіонату Росії, Кержаков обійшов за кількістю забитих голів відомого у минулому півзахисника збірної Росії і волгоградського "​​Ротора" Олега Веретенникова. Тепер на рахунку Кержакова 208 м’ячів, а це – найкращий показник серед російських футболістів.

 Забиті м’ячі Кержакова розподілилися так: у чемпіонаті Росії він вразив ворота суперників 132 рази, в Кубку Росії забив 19 м’ячів, в іграх за збірну Росії Кержаков результативно вдарив по воротах 23 рази, в європейських кубках – 26 разів і в іспанській першості, борючись за «Севілью», приніс своїй команді 8 голів.

 Разом з «Зенітом» Олександр Кержаков ставав чемпіоном Росії в 2010, 2011 і 2012 роках, срібним призером чемпіонату Росії в 2003 і 2013 роках, бронзовим призером чемпіонату Росії 2001 року, володарем Кубку Прем’єр – ліги в 2003 році, володарем Кубку Росії в 2010 році, володарем Суперкубку Росії в 2011 році.

"Зеніт" – "Спартак". Обзор (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: