fbpx
Політика

Закон про прокуратуру – найбільша проблема на євроінтеграційному шляху України – Оніщук

 Для успішного підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом Україна повинна провести судову реформу. Така вимога Європи.

 Для цього, як відомо, президент України Віктор Янукович подав до Верховної Ради законопроект про прокуратуру. Парламент, своєю чергою, направив документ до Конституційного суду, щоб переконатися, що він не суперечить нормам українського законодавства. Суд схвалив законопроект і найближчим часом очікується, що парламент таки затвердить його. Однак багато скептиків стверджують, що документ дуже суперечливий. Голова держави пропонує призначати суддів безстроково, – саме ця ініціатива викликала найбільше обурення у громадян країни.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Своєю чергою, екс -міністр юстиції України Микола Оніщук вважає законопроект про прокуратуру найбільш проблемним серед реформ, які Україна повинна провести напередодні Вільнюського саміту.

 «Думаю, що найголовніша дискусія щодо цього закону розгориться навколо статті 24, яка закріплює за прокуратурою право представляти інтереси фізичних осіб, у тому числі неповнолітніх, осіб з обмеженими фізичними можливостями, а також інтереси держави в судах. І за формулою представлення інтересів в судах проглядаються деякі компоненти горезвісного загального нагляду», – вважає політик.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 Незважаючи на це, Микола Оніщук все ж сподівається, що нардепи зможуть досягти компромісу саме в тих питаннях, які стануть найбільш дискусійними. За словами політика, підставою для такого оптимізму є позиція Генеральної прокуратури України, яка визнає, що потребує модернізації.

 За матеріалами: radiosvoboda.org

Читайте також: