fbpx
Політика

Барак Обама і Хасан Роухані провели телефонну бесіду

 Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама провів телефонну бесіду з лідером Ірану Хасаном Роухані. Президенти обговорили питання, які стосуються угоди щодо ядерної програми Тегерана. Відзначимо, що дані переговори є першими за останні 34 роки між лідерами США та Ірану.

 Під час спілкування американський президент заявив своєму іранському колезі, що в процесі угоди щодо ядерної програми може виникнути ряд перешкод, який може вплинути на позитивний результат переговорів. Однак Барак Обама продовжує вірити і сподіватися на те, що в ході даної угоди буде знайдено комплексне вирішення проблеми.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 «Я вважаю, що якого б ми не досягли результату шляхом переговорів, уряд Ірану буде мати підтримку всіх гілок влади в Ірані. Також нас підтримає і іранський народ», – заявив Роухані під час свого недавнього виступу в ООН.

 Нагадаємо, що дипломатичні зв’язки між Сполученими Штатами Америки та Іраном були розірвані ще 4 листопада 1979 року. Саме тоді посольство США було захоплене в Тегерані.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: