fbpx
Інтернет

Інтернет-аукціон Ebay Inc купує платіжну систему Braintree

Ebay Inc, що є одним з найпопулярніших в світі інтернет-аукціонів, має намір придбати  платіжну систему Braintree, що динамічно розвивається і набирає популярності. Повідомляється, що сума операції з купівлі Braintree може скласти близько 800 мільйонів доларів, а причиною покупки платіжної системи називається спроба Ebay Inc посилити позиції іншої популярної системи платежів – PayPal. Угода може відбутися вже в кінці четвертого кварталу поточного року.

ЗМІ з посиланням на Reuters пишуть про те, що придбання eBay платіжної системи Braintree сприятиме інтернет-аукціону в отриманні доступу до додатка Venmo, за допомогою якого власники популярних смартфонів і планшетів можуть здійснювати платежі. Відзначається, що кількість користувачів системи PayPal становить 120 мільйонів, проте її позиції похитнулися у зв’язку з конкуренцією з боку інших компаній.

У ЗМІ наводяться слова аналітика RBC Capital Markets Марка Мейхені, який заявив наступне: «Ми вважаємо, що ця угода має стратегічний сенс, оскільки розширює поширення PayPal і прибирає конкурента». А віце-президент глобальних продуктів eBay Хілл Фергюсон заявив про те, що в майбутньому не виключені інші покупки, які дозволять Ebay Inc і PayPal збільшити свою присутність на мобільному ринку.

За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: