fbpx
Спорт

Матч Україна-Польща: збірна України зіграє без підтримки глядачів на стадіоні

Сьогодні ввечері з’явилися повідомлення про те, що Міжнародна федерація футболу все-таки вирішила покарати Україну. Таким чином, як пише сьогодні ввечері низка видань, відбірковий матч на чемпіонат світу-2014 між збірними України і Польщі пройде без глядачів. Нагадаємо, що збірна України повинна була проводити цей поєдинок у Харкові.

Причиною такого суворого вердикту ФІФА є поведінка вболівальників під час матчу збірних України і Сан-Марино, який проходив на «Арені Львів», і в якому українська команда розгромила своїх суперників з рахунком 9:0, здобувши найбільшу перемогу у своїй історії. Федерація футболу України оштрафована також на 45 тисяч франків, а львівський стадіон дискваліфікований на відбіркові матчі національної збірної до 2018 року.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Раніше повідомлялося, що вболівальники під час матчу збірних України та Сан-Марино нібито використовували «неонацистські» банери, а також застосовували «мавпячі крики і жести», що, ймовірно, було розцінено як прояв расизму. Крім того, у ФІФА відзначили і використання вболівальниками на «Арені Львів» піротехнічних засобів.

Нагадаємо нашим читачам ситуацію у відбірковій групі Н:

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

1. Англія – 8 ігор 16 очок

2. Україна – 8 ігор 15 очок

3. Чорногорія – 8 ігор 15 очок

4. Польща – 8 ігор 13 очок

5. Молдова – 8 ігор 5 очок

6. Сан-Марино – 8 ігор 0 очок.

За матеріалами: podrobnosti.ua, segodnya.ua

Читайте також: