fbpx
Право

ЦВК: Виборча кампанія в п’яти проблемних округах стартує 16 жовтня

 Виборча кампанія в п’яти проблемних округах України офіційно розпочнеться 16 жовтня. Таке рішення озвучив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський на засіданні комісії, – повідомляє УНН. При цьому він уточнив, що виборчий процес розпочнеться за 60 днів до дати виборів у проблемних округах, як це передбачено законом України «Про вибори» .

 «Виборчий процес відповідно до Закону починається за 60 днів у разі, якщо закон набув чинності не пізніше, ніж за 62 дні. Закон набрав чинності за 70 днів. Таким чином, виборчий процес почнеться за 60 днів до виборів – з 16 жовтня», – заявив Михайло Охендовський.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Керівництво Центральної виборчої комісії звернулося також до місцевих органів влади з проханням відвести місце для агітаційних матеріалів кандидатів у нардепи. Нагадаємо, раніше ЦВК визнав неможливим встановити результати виборів народних депутатів у п’яти одномандатних округах 28 жовтня 2012 – № № 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область) та 225 (Київ, Шевченківський район). У зв’язку з цим Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити перевибори в даних округах. Пізніше президент України Віктор Янукович підписав закон про повторні вибори у п’яти мажоритарних округах, призначених на 15 грудня.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 За матеріалами: УНН

Читайте також: