fbpx
Спорт

Основне Олімпійське село в Сочі буде повністю здане в експлуатацію в листопаді

 Сьогодні, 27 вересня, генеральний директор компанії «Базовий елемент» Андрій Елінсон повідомив про терміни здачі основного Олімпійського села. За його словами, основне Олімпійське село в Сочі буде здане в експлуатацію вже в листопаді поточного року.

 Елінсон зазначив, що в даний момент Олімпійське село здається по частинах. Весь графік здачі об’єкта узгоджений з «Олімпстроєм». Вже в жовтні будуть здавати перші черги, а до кінця листопада компанія здасть Оргкомітету всі об’єкти, після чого в них почнеться меблювання. Після здачі об’єктів також почнеться і благоустрій території. Всього, за словами генерального директора компанії, на будівництво даного олімпійського села пішло 23 мільярди рублів.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Відзначимо, що по закінченню зимової Олімпіади 2014 року в Сочі, основне Олімпійське село, а також комплекс будівель, прилеглих до нього, будуть перепрофільовані під всесезонний курорт «Сочне». Також вже відомо і про початок продажів апартаментів майбутнього курорту. За попередніми даними, продавати апартаменти почнуть вже в кінці поточного року. Також Елінсон підкреслив, що першочергове право купити апартамент в «Сочному» зможуть клієнти, які потрапили в раніше складені списки. Додамо, що вартість квадратного метра на початковому етапі складе близько 150 тисяч рублів.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Всього в основному Олімпійському селі буде 53 житлових корпуси. Поверховість корпусів змінна – від 3 до 6 поверхів. Всього апартаменти можуть прийняти близько 3 тисяч відвідувачів. Зазначимо, що в основну Олімпійське селище буде також входити і Паралімпійська село. Крім цього, Андрій Елінсон зазначив, що на території села передбачено будівництво ще 12 семиповерхових корпусів, в яких будуть розміщені 1,3 тисячі представників Міжнародного олімпійського комітету.

 За матеріалами: oreanda.ru

Читайте також: