fbpx
Політика

Тимошенко можуть відправити на лікування за кордон вже в листопаді 2013 року – експерт

З кожним днем ​​Україна наближається до доленосного саміту у Вільнюсі. Саме тут має відбутися одна з найважливіших для країни подій – підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом. Однак спершу, як відомо, Україна має виконати низку умов, які Європа озвучила ще в грудні минулого року. Однією з основних вимог є звільнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко. Однак вирішувати саме це питання українська влада поки не поспішає.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

У той же час експерти прогнозують, що Юлію Тимошенко можуть відправити на лікування за кордон вже в середині листопада. Але за умови, що вона не буде брати участь у президентських виборах 2015 року. Таку думку, зокрема, висловив політолог Вадим Карасьов.

«Всі готові до компромісу. Цей компроміс полягає тільки в медичній реабілітації Тимошенко. Вона навпаки хотіла, щоб була не тільки медична реабілітація, а й політична та правова. Але думаю, їй потрібно скористатися цим шансом і вирватися з лікарняної клітки», – заявив експерт, додавши при цьому, що українська влада чекає гарантій неучасті Тимошенко у виборчій кампанії.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Вадим Карасьов упевнений, що Віктор Янукович зацікавлений у вирішенні питання Тимошенко, оскільки від цього залежить подальша доля України і її євроінтеграція.

За матеріалами: УНН

Читайте також: