fbpx
Право

Сергій “Павук” Троїцький не розуміє, чому його пісня визнана екстремістською

 Пісня у виконанні лідера гурту "Корозія металу" Сергія "Павука" Троїцького "Бий чортів" рішенням Гагарінського районного суду Москви внесена до списку екстремістських матеріалів. Музикант дивується – за його словами, нічого екстремістського в цій композиції немає. До слова, ця пісня знаходиться у вільному доступі в Інтернеті.

 "Мій прадід був священиком. Він у заповіті просив, щоб я складав пісні, які закликали б бити чортів, темні сили. Я виконав його волю. Я не можу в голову взяти,чому заборонили ю пісню. Починається боротьба з релігією, так чи що?" – запитує Троїцький. За словами лідера «Корозії металу», в заклик "бити чортів" він не вкладав абсолютно нічого провокаційного, навпаки, він говорить саме про чортів як про нечисту силу – група його нестандартна, і пісні вони пишуть «містичні». "Рок – це мистецтво, і кожна людина має на увазі щось своє", – стверджує Троїцький.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Нагадаємо, не так давно в розряд екстремістських потрапила пісня групи «Мальчишник» «Секс – контроль». Роком раніше екстремістськими були визнані відеоролики панк- групи Pussy Riot, дві учасниці якої зараз відбувають ув’язнення.

"Бий чортів" (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: