fbpx
Право

Вирок Віктору Буту залишили без змін

 Апеляційний суд США ухвалив рішення залишити в силі вирок у справі росіянина Віктора Бута. Нагадаємо, Віктор Бут засуджений до 25 років позбавлення волі. Його звинувачують у змові з продажу колумбійським бойовикам зброї.

 Правозахисник росіянина наполягав на тому, щоб суд скасував обвинувачульний вирок. На думку адвоката, розслідування справи Віктора Бута не відповідало нормам права. Незважаючи на всі аргументи Алберта Даяна, апеляційний суд не змінив вироку.

 Віктора Бута визнали винним у змові з метою збуту партії ракет колумбійським бойовикам, які вели військові дії проти керівництва країни. Також росіянина визнали винним у змові з метою ненавмисного вбивства посадових осіб та американських громадян. Навесні 2012 року Віктор Бут був засуджений до 25 років в’язниці. У січні поточного року правозахисник Бута подав апеляцію.

 «Ми будемо наполягати на тому, щоб Бута повернули на батьківщину. Ми вважаємо, що остаточне рішення суду відкриває шлях до застосування Конвенції Ради Європи 1983  року про передачу засуджених осіб», – заявив уповноважений МЗС РФ Костянтин Долгов.

 За матеріалами: kp.ru

Читайте також: