fbpx
Політика

Міноборони РФ готове до евакуації своїх громадян з Сирії

 Як заявив сьогодні, 27 вересня, міністр оборони РФ генерал армії Сергій Шойгу на зустрічі з журналістами, російське військове відомство у разі потреби готове до евакуації з Сирії громадян РФ. За словами міністра, він у постійному режимі контролює ситуацію, проводячи аналіз всіх подій, які відбуваються в Сирії і навколо неї.

 «У разі необхідності ми готові евакуювати російських громадян. Для цих цілей у берегів Сирії знаходиться потрібна кількість наших кораблів. Ми з великою увагою контролюємо ситуацію в країні, направивши туди ще додаткові кораблі», – заявив Шойгу журналістам сьогодні в Москві.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Міністр також зазначив, що фахівці Міноборони «по всій території Сирії і по всій прилеглій до неї акваторії бачать і чують». «Це нам необхідно для того, щоб у разі необхідності своєчасно почати евакуацію наших громадян. За годину 7 тисяч осіб евакуювати неможливо», – зауважив Шойгу.

 Також Шойгу підкреслив, що в ситуації, пов’язаній з врегулюванням створеної ситуації навколо Сирії, Росія «не виглядає як ущербний елемент, навпаки, у всій цій історії виглядає вельми і вельми гідно». Міністр нагадав, що Росії не раз вже доводилося займатися евакуацією численної кількості своїх громадян з різних «гарячих точок» по всьому світу.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: