fbpx
Новини світу

Британські льотчики заснули прямо за штурвалом

У Великобританії в даний час розгорається скандал через двох льотчиків, які заснули прямо за штурвалом під час рейсу. При цьому, як повідомляє видання Daily Mail, йдеться про Airbus A330, салон був повний пасажирів, в ньому знаходилося як мінімум дві сотні осіб.

Інцидент стався ще в серпні, але громадськості стало відомо про нього лише зараз. За даними видання, в той час, поки льотчики спали, авіалайнер летів на автопілоті. Тільки дивом все обійшлося без пригод, політ виявився спокійним, а посадка – м’якою.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Пізніше, дізнавшись про цей випадок, британці, м’яко кажучи, обурилися і зажадали покарати не тільки пілотів, а й авіакомпанію.

До речі, льотчики якого авіаперевізника сплять за кермом, поки не повідомляється, відомо лише, що це "велика британська компанія". ЗМІ повідомляють, що пілоти, які зізналися у проступку, спочатку встановили черговість сну, однак в якийсь момент заснули обоє.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Також відомо, що поки організація цивільної авіації Великобританії не збирається застосовувати дисциплінарного стягнення до пілотів. Там вважають, що екіпажі літаків страждають від перевтоми, і всю відповідальність покладають на керівництво авіакомпаній, які повинні звернути увагу на ротацію і розклад змін членів екіпажів.

Британські льотчики заснули прямо за штурвалом (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: